ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210 7641 774

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Απολογισμός 1ου Φεστιβάλ Μπύρας Βύρωνα

  • 1
  • ΙΟΥΛ

Απολογισμός 1ου Φεστιβάλ Μπύρας Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα καινοτομεί πρωτοπορεί και δημιουργεί. Με έμπνευση, υπομονή, επιμονή, και σκληρή δουλειά εφαρμόστηκε ένα σχέδιο όπως αυτό εκπορεύτηκε από την Οργανωτική επιτροπή και υλοποιήθηκε με την συμμετοχή πολλών ανθρώπων (εργαζόμενων του Δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης και εθελοντών).

Για τέσσερις ημέρες, ο Βύρωνας, έγινε τόπος συνάντησης ανθρώπων κάθε γενιάς. Ένα σημείο οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής έκφρασης.

Πάνω από 6.000 άτομα αγκάλιασαν την προσπάθεια. Περιηγήθηκαν στα περίπτερα έχοντας την ευκαιρία να γευτούν περισσότερες από εκατό μπίρες από όλο τον κόσμο, στον εξαίρετο χώρο του θεάτρου βράχων υπό τον ήχο επιλεγμένων συγκροτημάτων. Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην Ελληνική Μικροζυθοποιία η οποία τιμήθηκε με περισσότερο από 70% κατανάλωση.

Παρά την γενικότερη αβεβαιότητα και την ασυνήθιστη συγκυρία, παρατηρήθηκε ισχυρή δυναμική τόσο σε επίπεδο εισιτηρίων όσο και εσόδων. Επιπλέον, παρά τις υψηλές απαιτήσεις του φεστιβάλ διατηρήσαμε τις δαπάνες σε χαμηλά επίπεδα, με τη συμμετοχή και ενεργοποίηση των εργαζόμενων του Δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης και εθελοντών, ενισχύοντας περαιτέρω το τελικό αποτέλεσμα. Το τελικό ισοζύγιο, λαμβάνοντας υπόψιν τα απο φορολογημένα ποσά, τα πάγια που θα ξαναχρησιμοποιηθούν και το απόθεμα εμπορευμάτων (μπύρες, ποτήρια κ.α), εξασφάλισε την ισότητα εσόδων-εξόδων. Γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. 

Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ εξασφαλίσαμε την ομαλή λειτουργία του, παρέχοντας άριστες υπηρεσίες και εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Δε δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα, λόγω του υψηλού βαθμού ετοιμότητας μας, της καλής προετοιμασίας (έκδοση αδείας, ενημέρωση Αστυνομικών Τμημάτων, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κ.α.), της τήρησης του ωραρίου, της απολύτου νόμιμης φορολογικά και ασφαλιστικά λειτουργίας και μόνο θετικά σχόλια και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία δέχθηκε η Οργανωτική Επιτροπή. Με την ολοκλήρωση του φεστιβάλ εξοφλήθηκαν όλοι οι συνεργάτες μας σύμφωνα με τις συμβατικές μας δεσμεύσεις χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δημιουργήσαμε μία πρωτοπόρα και ασφαλή εκδήλωση που ψυχαγώγησε και πρόσφερε μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες, δημιουργώντας ταυτόχρονα μία δυναμική που θέλουμε να εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη μας, δημιουργώντας ταυτόχρονα έσοδα για την Δημοτική Επιχείρηση. Παράλληλα αξιοσημείωτες και διαφορετικές ήταν οι επιπτώσεις για την πόλη μας (προβολή του Δήμου Βύρωνα, στήριξη και ενίσχυση της αγοράς, θέσεις εργασίας κα).

Αυτό είναι το όραμα πίσω από την δημιουργία του 1ου Φεστιβάλ Μπίρας. Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία από τα λάθη της πρώτης προσπάθειας με στόχο να δημιουργήσουμε ένα θεσμό, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες για την ικανοποίηση των επισκεπτών και την καλύτερη αποδοτικότητα. 

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του
1ου Φεστιβάλ μπύρας Βύρωνα

Βασίλης Πάγκαλος